Glasbewassing

Glasbewassingsdiensten

Om een pand een verzorgde uitstraling te geven is het belangrijk de glasbewassingswerkzaamheden zowel aan de binnenzijde alsook aan de buitenzijde professioneel te laten uitvoeren.
Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV voert glasbewassing uit voor de binnen- en de buitenzijde.

Voor het uitvoeren van de glasbewassingswerkzaamheden heeft Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV een team gekwalificeerde medewerkers in dienst.

Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV voert de glasbewassingswerkzaamheden uit met gebruikmaking van aluminium ladders, met het zogenaamde TeleWash Systeem, met hoogwerkers en met aan gebouwen bevestigde hanginstallaties.

Uiteraard voert Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV alle werkzaamheden uit conform de ter zake gestelde eisen in de Arbowet.

Hoogwerkers

Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV beschikt over twee hoogwerkers, waarvan één op een aanhangsysteem, dat zelfstandig verrijdbaar is bij de uitvoerende werkzaamheden. Deze hoogwerker heeft een bereik van 26 meter.

De tweede hoogwerker is een mobiele hoogwerker en heeft een bereik van 21 meter.

Zonodig huurt Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV hoogwerkers in om de door u gewenste werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Op de hoogwerkers werken vaste en bekwame medewerkers.

Ladderwerk

Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV werkt met aluminium ladders van "Dirks Klimmaterialen BV". Met deze ladders werkt Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV vanaf de begane grond tot de maximale toegestane werkhoogte, die in de Arbowet is vastgesteld op 9,5 meter.

De ladders worden jaarlijks gekeurd door een erkende keurmeester volgens de VCA-procedure NEN 4140.

Na de keuring ontvangt Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV een officieel inspectierapport en worden de ladders bij goedkeuring voorzien van een inspectiesticker.

TeleWash-systeem

De basis voor het TeleWash Systeem wordt gevormd door speciaal aangepaste voertuigen. De voertuigen zijn voorzien van een reservoir voor circa 900 liter osmose water, circa 150 meter slang, telescoop-stelen en waterpompen.
Het systeem is ruim voldoende om met twee stelen een middelgroot gebouw te bewassen.

Wanneer gevelglas te moeilijk bereikbaar is voor ladders of verrijdbare hoogwerkers, bijvoorbeeld in verband met tuinen of volle parkeerterreinen, dan biedt het glasbewassing met de telescoop oplossingen en bespaart u als opdrachtgever veel geregel.

De telescoop is een uit acht uitschuifbare delen bestaande aluminium buis en is voorzien van een zachte borstel van 50 cm breed. Door het schuifsysteem is de telescoop op meerdere hoogtes uitstekend toepasbaar.
Het syteem is vanaf de grond tot 15 meter inzetbaar.

Bij het glazenwassen met het TeleWash Systeem maakt Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV gebruik van gedemineraliseerd water (osmose).

Voordelen van telescoop-glasbewassing:
▹ tot 15 meter hoogte incidenteel inzetbaar;
▹ veilig en verantwoorde arbeidsomstandigheden;
▹ geen valgevaar;
▹ hoge productiviteit;
▹ ieder gewenste plek bereikbaar zonder zware hulpmiddelen;
▹ geen verplaatsingen nodig, zoals bij hoogwerkers;
▹ geen extra investeringen voor ladders en paden voor hoogwerkers;
▹ vanaf de TeleWash installatie zijn werkplekken tot 100 meter bereikbaar;
▹ perfect inzetbaar op glas, gevelbeplating, kozijnen, gevelreclame;
▹ werkt - ook bij zonnig weer - streep- en vlekkenloos zonder raamwissen;
▹ milieuvriendelijk (geen gebruik van chemicaliën);
▹ minimale milieubelasting door minimaal residu.

Uiteraard voldoet Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV ook bij deze werkaamheden aan alle wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, milieu en arbeidsomstandigheden.

Alle bij Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV in dienst zijnde glazenwassers zijn in het bezit van het glazenwassersdiploma SVS en VCA.

Osmose

Osmose wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd en is water in zijn puurste vorm. Het is vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling.

Osmose is om die reden erg puur en laat geen strepen of vlekken achter. Osmode is zeer goed in staat om door te dringen in het oppervlak, waardoor het reinigen van bepaalde objecten een stuk verbeterd wordt en dus een mooi resultaat geeft.

Zo is osmosewater uitermate geschikt om allerlei materialen en objecten schoon te maken en is glasbewassing mogelijk zonder zemen (ook als de zon schijnt).

Reinland Schoonmaakbedrijf en Glazenwasserij BV werkt met gekwalificeerd personeel, dat met inzet van het osmose-systeem zorgt voor een snelle, veilige en efficiënte glasbewassing.

Omdat deze werkwijze plaats vindt met een speciaal hiervoor ontwikkelde zachte borstel, is het tevens mogelijk om op deze wijze aluminium kozijnen en gevelbeplating te reinigen.

Een combinatie met de glasbewassing is hierbij een pragmatische oplossing in het uitvoeren van gevelreiniging.